Nokian yöelämä on vauhdittunut

Suomalaiset ovat tunnettuja rempseästä yöelämästään. Nokian kaupunki on maailmalla tuttu nimenä, mutta muutoin se on mukava pikkukaupunki lähellä Tamperetta. Asukkaita kaupungissa on reilut 32 000, joten tekemistäkin ihmisille täytyy olla, kuten viihdettä yöelämään. Nokian yöelämä perustuu kolmelle tärkeimmälle viihdepaikalle: Iisoppiin, Ale Pub Mexasiin ja Kasibaari KY:hyn. Jokainen niistä tuo oman lisänsä nokialaisten viihdetarjontaan. Nokian yöelämä on villiä ja vapaata kuten kuuluukin, ja luonnollisesti pienempiäkin illanviettopaikkoja löytyy useampia. Isompien kaupunkien, kuten Tampereen, Helsingin ja Turun läheisyys elävöittää yökulttuuria entisestään. Näin on ainakin heille, jotka voivat järjestää kyydin itselleen muualle. Onneksi oma kaupunki kuitenkin tarjoaa virkistäviä kantapaikkoja ja kunnon diskomeininkiä niin, ettei muihin kaupunkeihin tarvitse lähteä kovinkaan usein vierailulle. Ehkäpä siis muista kaupungeista kannattaisikin lähteä vierailemaan Nokian vilkastuneeseen yöelämään ja kokeilemaan aivan uusia paikkoja?

Pienten kaupunkien yöelämä muutosten pyörteissä

Suomessa tapahtuu edelleenkin vahvaa kaupungistumista, kun moni nuori lähtee pienistä maalaiskunnista ja jopa keskikokoisista kaupungeista suurempiin kaupunkeihin opiskelupaikan tai työpaikan perässä. Tämä vaikuttaa luonnollisesti myös kaupunkien yöelämän kehitykseen. Jotkut kaupungit ovat jo kohdanneet sen todellisuuden, että ennen keskustassa saattoi kannattaa pitää vaikkapa kolmea yökerhoa tai pubia, mutta nykyään kaksikin voi olla liikaa. Hämeenlinnassa Keskustan yöelämä vaipuu horrokseen, kun nuoret ovat siirtyneet bilettämään omiin tiloihinsa ja tutustumaan toisiinsa Tinderin ja muiden sovellusten kautta. Tällainen muutos on hyvin yleinen. On vain ajan kysymys, kokeeko esimerkiksi Nokian yöelämä saman kohtalon. Aivan kuten Porissa, myös Nokian yöelämä on vielä kuitenkin tällä hetkellä voimissaan, joten jähtäväksi nää riittääkö yökerhoissa kävijöitä vielä moneksi vuodeksi.

Viihdekeskus Iisoppi on viihdyttänyt nokialaisia jo vuosi kaudet, mutta se kävi läpi uudistuksen vuonna 2012. Iisopin tiloihin avattiin kaksi uutta ravintolaa: Pub Nokia ja Yökerho Iisoppi.  Tila tarjoilee mukavaa iltaa siis sekä heille, jotka haluavat tanssia itsensä läkähdyksiin kuin heille, jotka mieluummin istuvat iltaansa hyvän oluttuopin ja mukavan seuran äärellä.

Pub Nokia on nimensä mukaisesti kunnianosoitus kaupungilleen ja kaikki tässä ravintolassa muistuttaa ihmisiä nokialaisesta historiasta. Sisustukseen on saatu inspiraatiota nokialaisten tehtaiden tuotteista, kuten kännyköistä, kumisaappaista ja renkaista. Seinillä komeilee nokialaisten merkkihenkilöiden kuvat sekä eri aikakausien tarinaa kertovat julisteet ja Nokiaan liittyvien juttujen lehtileikkeitä. Juomatarjonnan puolesta Pub Nokiasta löytyy mitä pubista pitäisikin löytyä, eli laaja valikoima erilaisia oluita ja siidereitä jokaiseen makun. Tyhjään vatsaan ei suinkaan tarvitse juoda, sillä nälän iskiessä yllättäen pääset nauttimaan myös pubin ruokalistan herkkuja. Myös live-musiikkia on tarjolla kun paikalliset artistit nousevat lavalle kitaroineen päivineen. Myös oman elämänsä artistit pääsevät näyttämään taitojaan lavalla karaoken merkeissä.

Yökerho Iisopissa meno sen kuin kovenee ja niin nuoret kuin vanhemmatkin pääsevät heittämään korkkarit kattoon. Jos haluat tanssia kaikkien tuoreimpien uutuuskappaleiden tai klassiko hittien tahtiin, Iisopissa se onnistuu aamun pikkutunneille asti.

Nokian yöelämä on keskustassa vilkasta. Kuten jo mainitsimme yllä, nuoret ja vähän vanhemmatkin käyvät mielellään viihtyisässä Iisopissa, mutta muitakin paikkoja on toki tarjolla. Ale Pub Mexas tarjoaa rentoa istuskelua ja karaokea kaikille. Ihmiset ovatkin antaneet sille hyviä arvosteluja Googlen arvostelupalvelussa. Mexas tarjoaa myös muita mukavia tapahtumia, kuten hauskoja bingo-iltoja, jotka eivät suinkaan ole tarkoitettu vain vanhemmille ihmisille vaikka näin jostain syystä usein aatellaankin. Myös live-bändejä pääsee kuuntelemaan silloin tällöin Ale Pub Mexasin rennossa ilmapiirissä. Ja tokihan illanviettäjä voi siirtyä näiden kahden paikan välillä, kun haluaa mukavaa vaihtelua iltaansa. Hieman syrjemmästä taas löytyy Kasibaari KY, joka on rauhalliseksi ja mukavaksi kehuttu istuskelupaikka. Myös Kasibaari tarjoaa karaokea illanviettäjille, joten laulajat löytävät Nokialta helposti tekemistä yöaikaan. Seikkailullisempi voikin sitten etsiä muita Nokian kotoisista pubeista etsiessään illan parasta paikkaa. Paikalliset neuvovat varmasti, jos vaikka kaupunkiin on etsiytynyt utelias pubituristi.

Nokian yöelämä tarjoaa hyvät ruoat yönälkäiselle

Hauska yöelämä ei olisi mitään ilman yömättöä, tuota bileillan kruunaavaa herkkua. Suomen yökulttuuriin ovat rantautuneet pitseriat, joista saa useimmissa kaupungeissa ruokaa jopa yöviiteen saakka. Lisäksi kaupungeista löytyy grillejä, joista kärkkärit, ranskalaiset ja paikalliset erikoisuudet katoavat nautiskelijoiden suihin alta aikayksikön. Jokaisessa kaupungissa on omat suosikkipaikkansa, jotka menestyvät luotettavalla valikoimallaan vuodesta toiseen. Nokialta löytyy sekä mainioita pitserioita että grillejä, joten paikallisilla ei varmasti iske nälkä yön pimeimpinäkään tunteina. Keskustassa sijaitseva Kulta pizza-grilli tarjoaa molempia herkkuja, joten valinnan paljous voi ujompaa toki vähän hirvittää. Jos ei raaski ostaa ravintolaherkkuja matkaansa, voi yönälän taltuttaa myös käymällä ympäri vuorokauden auki olevalla ABC-myymälällä. Kun nälkää varten on ostettu sopivat ruoka-ainekset, on yleensä aika siirtyä joko jatkoille tai nukkumaan. Taksit kuljettavat hilpeitä juhlijoita aamuun saakka, joten jokainen löytää kotiinsa turvallisesti. Nokian yöelämä tarjoaa jokaiselle jotain, oli sitten tottunut kävijä tai aivan uusi paikkakunnalla.

Vierailijoille on tarjolla lukuisia majoituksia

Jos et ole itse nokialainen tai et tunne ketään paikkakuntalaista joka sinut ja seurueesi voisi majoittaa, ei hätää, sillä Nokia tarjoaa useita erilaisia hotelleja jotka sopivat kaikkiin eri budjetteihin. Aivan keskustan lähistöllä sijaitsee esimerkiksi Cumulus Hotel, joka sopii myös lapsiperheille oikein mainiosti. Hotellista löytyy sekä ravintola että kylpylä, josta nauttivat varmasti myös perheen pienemmätkin.

Iisoppi hotellista löytyy myös huoneita jokaiseen lähtöön ja se sijaitsee aivan Nokian keskustassa. Tämä on hyvä valinta etenkin siinä tapauksessa, jos haluat kaiken olevan lähellä ja kävelymatkan päässä. Jos olet liikkeellä autolla, voit suunnata hotelliin myös Tampereelle, jossa valinnanvara yöpaikkojen suhteen on suurempi. Nokialta Tampereelle on matkaa vain noin 16 kilometriä, joten sen taittaa autolla hetkessä. Myös bussit kulkevat Tampereen ja Nokian välistä reittiä ja matkaan menee vain noin 20 minuuttia.