Nokian yöelämä on vauhdittunut

Suomalaiset ovat tunnettuja rempseästä yöelämästään. Nokian kaupunki on maailmalla tuttu nimenä, mutta muutoin se on mukava pikkukaupunki lähellä Tamperetta. Asukkaita kaupungissa on reilut 32 000, joten tekemistäkin ihmisille täytyy olla, kuten viihdettä yöelämään. Nokian yöelämä perustuu kolmelle tärkeimmälle viihdepaikalle: Iisoppiin, Ale Pub Mexasiin ja Kasibaari KY:hyn. Jokainen niistä tuo oman lisänsä nokialaisten viihdetarjontaan. Nokian yöelämä on villiä ja vapaata kuten kuuluukin, ja luonnollisesti pienempiäkin illanviettopaikkoja löytyy useampia. Isompien kaupunkien, kuten Tampereen, Helsingin ja Turun läheisyys elävöittää yökulttuuria entisestään. Näin on ainakin heille, jotka voivat järjestää kyydin itselleen muualle. Onneksi oma kaupunki kuitenkin tarjoaa virkistäviä kantapaikkoja ja kunnon diskomeininkiä niin, ettei muihin kaupunkeihin kannata lähteä kovinkaan usein vierailulle. Ehkäpä siis muista kaupungeista kannattaisikin lähteä vierailemaan Nokian vilkastuneeseen yöelämään ja kokeilemaan aivan uusia paikkoja?

Pienten kaupunkien yöelämä muutosten pyörteissä

Suomessa tapahtuu edelleenkin vahvaa kaupungistumista, kun moni nuori lähtee pienistä maalaiskunnista ja jopa keskikokoisista kaupungeista suurempiin kaupunkeihin opiskelupaikan tai työpaikan perässä. Tämä vaikuttaa luonnollisesti myös kaupunkien yöelämän kehitykseen. Jotkut kaupungit ovat jo kohdanneet sen todellisuuden, että ennen keskustassa saattoi kannattaa pitää vaikkapa kolmea yökerhoa tai pubia, mutta nykyään kaksikin voi olla liikaa. Hämeenlinnassa Keskustan yöelämä vaipuu horrokseen, kun nuoret ovat siirtyneet bilettämään omiin tiloihinsa ja tutustumaan toisiinsa Tinderin ja muiden sovellusten kautta. Tällainen muutos on hyvin yleinen. On vain ajan kysymys, kokeeko esimerkiksi Nokian yöelämä saman kohtalon. Nokian yöelämä on vielä voimissaan, kun esimerkiksi viihdekeskus Iisoppi uudistettiin vuonna 2012 ja sen alaisuuteen syntyivät yökerho Iisoppi ja pub Nokia. Tila tarjoilee mukavaa iltaa siis sekä heille, jotka haluavat tanssia itsensä läkähdyksiin kuin heille, jotka mieluummin istuvat iltaansa hyvän oluttuopin ja mukavan seuran äärellä.

Nokian yöelämä on keskustassa vilkasta. Nuoret ja vähän vanhemmatkin käyvät mielellään viihtyisässä Iisopissa, mutta muitakin paikkoja on. Ale Pub Mexas tarjoaa rentoa istuskelua ja karaokea kaikille. Ihmiset ovatkin antaneet sille hyviä arvosteluja Googlen arvostelupalvelussa. Mexas tarjoaa myös muita mukavia tapahtumia vaikkapa bingon tai bändien muodossa. Ja tokihan illanviettäjä voi siirtyä näiden kahden paikan välillä, kun haluaa mukavaa vaihtelua iltaansa. Hieman syrjemmästä taas löytyy Kasibaari KY, joka on rauhalliseksi ja mukavaksi kehuttu istuskelupaikka. Myös Kasibaari tarjoaa karaokea illanviettäjille, joten laulajat löytävät Nokialta helposti tekemistä yöaikaan. Seikkailullisempi voikin sitten etsiä muita Nokian kotoisista pubeista etsiessään illan parasta paikkaa. Paikalliset neuvovat varmasti, jos vaikka kaupunkiin on etsiytynyt utelias pubituristi.

Nokian yöelämä tarjoaa hyvät ruoat yönälkäiselle

Hauska yöelämä ei olisi mitään ilman yömättöä, tuota bileillan kruunaavaa herkkua. Suomen yökulttuuriin ovat rantautuneet pitseriat, joista saa useimmissa kaupungeissa ruokaa jopa yöviiteen saakka. Lisäksi kaupungeista löytyy grillejä, joista kärkkärit, ranskalaiset ja paikalliset erikoisuudet katoavat nautiskelijoiden suihin alta aikayksikön. Jokaisessa kaupungissa on omat suosikkipaikkansa, jotka menestyvät luotettavalla valikoimallaan vuodesta toiseen. Nokialta löytyy sekä mainioita pitserioita että grillejä, joten paikallisilla ei varmasti iske nälkä yön pimeimpinäkään tunteina. Keskustassa sijaitseva Kulta pizza-grilli tarjoaa molempia herkkuja, joten valinnan paljous voi ujompaa toki vähän hirvittää. Jos ei raaski ostaa ravintolaherkkuja matkaansa, voi yönälän taltuttaa myös käymällä ympäri vuorokauden auki olevalla ABC-myymälällä. Kun nälkää varten on ostettu sopivat ruoka-ainekset, on yleensä aika siirtyä joko jatkoille tai nukkumaan. Taksit kuljettavat hilpeitä juhlijoita aamuun saakka, joten jokainen löytää kotiinsa turvallisesti. Nokian yöelämä tarjoaa jokaiselle jotain, oli sitten tottunut kävijä tai aivan uusi paikkakunnalla.