Porin yöelämä kartalla

Parhaat menopaikat Porissa

Pori on yli 84 000 asukkaan kaupunki ja 10. suurin kaupunki Suomessa, joten menoa ja meinikiä on suhteellisen hyvin tarjolla niin paikallisille kuin vierailijoillekin, vaikka yöelämää ei voikaan verrata esimerkiksi Magalufin villeihin bileisiin. Pori tunnetaan viihteensä puolesta etenkin vuosittaisesta Pori Jazz-festivaalista, joka on yksi Euroopan suurimmista jazzmusiikifestivaaleista. Yyterin hiekkarannat ovat myös monelle matkailijalle elämys ja kaunista kesäpäivää on mukava viettää yli kuuden kilometrin pituisella hiekkarannalla. Porilla on myös pitkä ja mielenkiintoinen historia – kaupunki on muun muassa palanut yhteensä yhdeksän kertaa. Tähän kaupunkiin on siis monia syitä lähteä vierailulle ja vierailun aikana kannattaa myös tutustua Porin yöelämään.

Porin yöelämä on kompakti paketti livemusiikkia, perinteistä diskoa ja tunnelmallista pubia. Bar Kino on yksi parhaimmista paikoista Porissa nähdä ja kuulla livemusiikkia. Kahteen kerrokseen jakautunut Bar Kino tarjoaa livemusiikkia mm. rockin ja popmusiikin saralta. Rockmusiikin ystävä suuntaa Porissa Monttuun, joka sekin sijaitsee kahdessa kerroksessa. Montussa rockmusiikin siivillä pääsee juhlafiilikseen samalla hyvästä seurasta nauttien. Bar Somasta löytyvät puolestaan kaupungin parhaat dj:t ja toisinaan myös hyvä livemusiikki. Se on tunnettu kesäisin upeasta kattoterassistaan. Myöskään metallimusiikin ystäviä ei ole Porissa unohdettu. Baarikaapissa viihtyvät metallimusiikin kuuntelijat aamun pikkutunneille saakka. Jos tanssijalkaa vipattaa, kannattaa suunnata Punaiseen kukkoon, jossa iltaa vauhdittavat usein myös Suomen suosituimmat iskelmätähdet!

Porin yöelämä ei ole pelkästään yökerhoissa viihtyvien paikka. Porista löytyy myös liuta mielenkiintoisia pubeja, joissa on mukava viettää tunnelmallista iltaa hyvästä seurasta ja erinomaisesta sekä laajasta juomavalikoimasta nauttien. Panimoravintola Beer Hunter’s sopii kaikille oluen ystäville. Beer Hunter’s pubissa hyvän oluen siivittämänä voi pelata vaikkapa jotain pubin lukuisista lautapeleistä tai ottaa osaa ravintolan tapahtumiin. Muita hyviä pubeja ovat esimerkiksi Pub Winston, One For The Road ja Ravintola Karhunkeidas. Näissä ilta vierähtää helposti aamun pikkutunneille saakka. Jos hyvän juoman lisäksi mielii syötävää, on Antinkadulla sijaitseva Cafe Anton yksi pysähtymisen arvoinen paikka. Siellä kannattaa kokeilla jotakin talon erinomaisista hampurilaisaterioista, joita ei turhaan kehuta kaupungin parhaiksi.

Porin yöelämä on sekoitus pubeja ja yökerhoja

Porin yöelämä on todella mielenkiintoinen sekoitus tunnelmallisia pubeja ja jännittäviä yökerhoja. Verrattain pienenä kaupunkina pidettävä Pori yllättää laajalla yöelämätarjonnallaan. Monipuolista viihdettä tarjoava Pori vetää vertoja kaikille Suomen isommille kaupungeille. Porista löytyy mielenkiintoista viihdettä niin diskoiluista nauttiville kuin livekeikkoja hakevillekin. Kaupungin pubeissa vierähtää tovi jos toinenkin ja masun alle saa yleensä juoman lisäksi myös herkullista pubiruokaa, joka auttaa jaksamaan pitkälle aamuun saakka. Tanssimaan pääsee jossakin kaupungin monista yökerhoista, joissa musiikista vastaavat ammattitaitoiset dj:t tai suositut liveartistit. Porissa jokainen pääsee viettämään parhaan mahdollisen illan hyvässä seurassa ja parhaassa tunnelmassa. Menopaikkojen lyhyet välimatkat helpottavat siirtymistä paikasta toiseen eikä taksimatkakaan kestä muutamaa minuuttia pidempään.

Esimerkiksi Pub Winston on leppoisa paikka rentoon iltaan kavereiden kanssa, tai miksipä ei yksin istuskeluunkin. Urheilukanaviakin pääsee seuraamaan kahdelta HD-videotykiltä ja jos on puutetta tekemisestä, voi selailla lukuisia lehtiä tai pelaamaan hauskoja lautapalejä. Winstonista löytyy myös saunatilat, joiden lauteilta pääsee niin ikään näkemään laajakuvatelevision tarjonnan.

Toinen suosittu pubi Porin keskustassa on nimeltään One for the road, joka tarjoaa leppoisen ja ystävällisen ilmapiirin laadukkaiden juomien parissa.

Elba Café & Wine taas on tunnelmallinen viinibistro ja kahvila, jossa pääsee nauttimaan laadukkaista viineistä ja maukkaasta ruokalistasta bistro tyyliin. Jälkiruuaksi voi napata jonkin kahvilan omatekoisista jälkiruuista ja juoda päälle vielä luomu kahvit.

Bar & Coffee Havana jäljittelee kuubalaista baarin/kahvilan tunnelmaa ja se viihdyttää asiakkaitaan jo keskipäivältä yömyöhään. Havanassa järjestetään myös tapahtumia ja drinkkien ohella voi nauttia sikarivalikoiman tarjonnasta kuubalaiseen tapaan.

 

Tanssimaan pääsee jossakin kaupungin monista yökerhoista, joissa musiikista vastaavat ammattitaitoiset dj:t tai suositut liveartistit. Porissa jokainen pääsee viettämään parhaan mahdollisen illan hyvässä seurassa ja parhaassa tunnelmassa. Menopaikkojen lyhyet välimatkat helpottavat siirtymistä paikasta toiseen eikä taksimatkakaan kestä muutamaa minuuttia pidempään.

Pori Jazz vetää puoleensa kymmeniä tuhansia ihmisiä

Pori Jazz on monelle suomalaiselle tuttu ja se vetää puoleensa kävijöitä myös muualta maailmasta, onhan kyseessä Suomen kiinnostavin ja tunnetuin kesätapahtuma. Pori Jazz festivaalit pidetään joka vuosi heinäkuussa ja lavalle nousee vuosittain maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia artisteja. Vaikka nimi viittaakin jazziin, tarjoaa nämä musiikkifestivaalit jazzin ohella myös muiden musiikkialojen taitajia. Pori Jazzeilla kuullaan mm. bluesin, hip hopin, popin, reggaen, rockin, soulin ja swingin supertähtiä.

Ensimmäisen kerran nämä festivaalit pidettiin vuonna 1966, jolloin tämä juhla oli vielä lasten kengissä verrattuna tähän päivään. Ensimmäisillä festareilla oli kävijöitä noin 600 ja ohjelma sisälsi kaksi konserttia ja yhdet jamit. Tuottoa tehtiin yhteensä 379 markkaa. Nykyään Pori Jazz vetää puoleensa parhaimmillaan jopa 60 000 kävijää.

Tänä vuonna Pori Jazz järjestetään jo 53. kertaa ja lavalla nähdään muun muassa kanadalainen Alanis Morrisette, brittilaulaja Jessie Ware,  R+R=NOW, sekä ikoninen jazzpianisti ja -säveltäjä Carla Bley, 81, trioineen. Pori Jazzin pääkonsertteihin ei ole ikärajaa ja alle 12-vuotiaat pääsevät nauttimaan musiikista ilmaiseksi vanhempiensa kanssa. Nämä festivaalit eivät siis ole pelkkää biletystä, vaan sopivat kaiken ikäisille. Porissa järjestetään muitakin festivaaleja kesäisin, kuten Porispere-festivaalit, sekä uutuutena myös kaksi päivä kestävä IskelmäKesä.

Porissa on muutakin nähtävää

Porin yöelämässä on paljon näettävää ja koettavaa, mutta tämä kaupunki tarjoaa myös paljon enemmän. Kirjurinluoto on Porin keskupuisto jaa viihteellinen keskus, jossa järjestetään suurien festareiden lisäksi myös paljon muuta toimintaa. Kun puistossa ei järjestetä festivaaleja tai muita tapahtumia, se on täydellinen paikka rentoutua ja nauttia luonnosta. Kirjurinluodossa voi kävellä, lenkkeillä, uida, mennä piknikille, sekä pelata rantapelejä, frisbeegolfia tai minigolfia. Keskellä kaupunkia sijaitsevat puisto antaa mahdollisuuden päästä luonnon helmaan ja nauttia vehreydestä kuitenkaan poistumatta kaikkien palveluiden ääreltä.

Yyterissä taas pääsee nauttimaan kauniista ja suomen yhdestä pisimmistä hiekkarannoista, pelaamaan golfia, sekä kiipeilemään 60 m korkeassa näkötornissa ja laskeutuman sieltä köyden varassa. Kesäisin Porissa pääsee myös nauttimaan mm. melonnasta, maastopyöräilystä, resiinarallista, sekä yrtti- ja sieniretkistä.